Bourgondische broeders

Onzen Bennie

Een traditionele en rijke tripel van 9%. Vernoemd naar Bennie, Bourgondische Broeder van het eerste uur, die helaas niet meer onder ons is.

Bij het brouwen van deze trippel hebben we geprobeerd het favoriete bier van Onze Bennie te benaderen: de moeder aller tripels, eentje uit Malle, maar nu eens niet uit het OostenJa, we hebben de lat hoog gelegd.

Gebrouwen met regiomout en tarwemout. Met sinaasappelschil, koriander, oranjebloesem en kruidnagel als extra smaakmakers. Het best te drinken bij 8 tot 10 graden Celsius.

Op Onzen Bennie.

Mooi Appat

Een hoppig en kruidige India Pale Ale van 7%. Gebrouwen met drie hopsoorten: bitter-hop, aroma-hop en toevoeging bij het koud-hoppen.

Bij de eerste kennismaking van de Broeders met deze bierstijl, trok ons de mond ook scheef van zoveel hop en bijkomende bitterheid. Met de tijd zijn wij juist dit steeds meer gaan waarderen.

Gebrouwen met regiomout en Münich-mout. Met sereh, jeneverbes, citroenschil en, jawel, een klein beetje peper, als extra smaakmakers. Het best te drinken bij 8 tot 10 graden Celsius.

Mooi appat!

Waar Ow

Een donkere ontdekkingsreis, langs diverse mouten en aroma’s van 10%.

Deze quadrupel zit mooi hoog in de alcohol met – zoals kenners en aanstellers dat noemen – tonen van vanille en in rum gedrenkt eikenhout.
Gebrouwen met regiomout (van Masterveld uit Ratum), aangevuld met Münichmout, Caramout, Special B Karamelmout en – voor de extra donkere gloed en volle smaak – een handjevol chocolademout.
Diverse hopsoorten (van Hogenelst uit Zieuwent), sinaasappelschil, zoethout, kaneel, kardemom en koriander maken dit bier kruidig en bovendien verraderlijk drinkbaar.

Het best te drinken bij 10 tot 12 graden Celsius.

Je bent dus gewaarschuwd (Waar ow!)

Ben je minimaal 18 jaar? Voor deze website dien je minimaal 18 jaar te zijn. Door te verder te gaan geef je aan te voldoen aan de minimale leeftijd voor de website.