Wentersch

DE BROUWERIJ

Alle Wentersch bieren worden gebrouwen in onze eigen brouwinstallatie in Winterswijk. Het brouwhuis is ontworpen en gebouwd door de Oostenrijkse firma Labu. Heel bewust hebben we gekozen voor de Oostenrijkse kwaliteit en degelijkheid. De ambachtslieden van Labu verstaan hun vak en hebben niet voor niets een voortreffelijke naam in de wereld als het gaat om het bouwen van brouwinstallaties.

Daar waar het kan betrekken we apparatuur en grondstoffen uit eigen regio. Zo kwamen we in gesprek met de firma Mueller uit Lichtenvoorde. Samen met onze brouwers is een serie lager- en gisttanks ontworpen, speciaal voor Bierbrouwerij Wentersch.

PROEFLOKAAL

Bierbrouwerij Wentersch beschikt over een gezellig proeflokaal. Hier kun je lekker even uitblazen na bijvoorbeeld een fietstocht of een wandeling. Laat je rondleiden door de brouwerij en proef onze ambachtelijke bieren. Rondleidingen verzorgen we op afspraak. Je kunt bij ons terecht tot gezelschappen van 30 personen. Bel of mail naar rondleidingen@wentersch.nl voor meer informatie of een afspraak. Onze cadeauwinkel is geopend op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

OVER DE BROUWERS

Michiel van der Vaart begon ooit als hobbybrouwer. Nadat hij zijn eerste recepten had gebrouwen, kreeg hij het biervirus te pakken. Dat virus en zijn ondernemersgeest hebben in het voorjaar van 2017 geleid tot Bierbrouwerij Wentersch.

Onno Raspe beschikt over enorm veel kennis en ervaring, opgedaan als brouwer en adviseur bij diverse bierbrouwerijen in binnen- en buitenland. Als veelgevraagd specialist reist Onno nog regelmatig de wereld over. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de Stichting Bier Opleidingen Nederland.

Ben je minimaal 18 jaar? Voor deze website dien je minimaal 18 jaar te zijn. Door te verder te gaan geef je aan te voldoen aan de minimale leeftijd voor de website.